Skip navigation

Julens affald

Højtiderne betyder som oftest, at vi har mere affald. Især hen over jul og nytår har mange ekstra affald i form af gavepapir, pap og almindelig dagrenovation. I Vejle Kommune er det nemt at komme af med affaldet på den helt rigtige måde.

Juletræet
Når du har tømt træet for pynt og taget foden af det, kan du aflevere det på en af Vejle Kommunes genbrugspladser. Har du ikke mulighed for at komme på genbrugspladsen, kan du stille juletræet ud, når du alligevel skal have tømt din havebeholder. Er du ikke tilmeldt ordningen for haveaffald, kan du i hele januar måned bestille storskraldsbilen til at hente det dit juletræ.

Jul på genbrugspladsen
Hvis du hen over julen og nytåret kommer på genbrugspladserne i Vejle Kommune, vil du blive mødt af en lidt anderledes oplevelse, end du plejer. Personalet på pladserne har taget nissehuer på og har indrettet en jule-ø, hvor du nemt kan komme af med dit juleaffald.

Gavepapir og bånd
Gavepapir kan - på trods af navnet - ikke genanvendes, så det skal i beholderen til restaffald og ikke papirbeholderen. Du kan også aflevere det på genbrugspladsen, hvor der på alle pladser er en særlig container til det.

Har du ekstra affald i julen?
Hvis du har for meget affald til, at det kan være i beholderen, kan du købe et ’sækkemærke’ på en af genbrugspladserne. Et sækkemærke er et klistermærke til at sætte på en klar sæk, og det findes i to udgaver. Ét til dagrenovation og ét til genanvendeligt affald. Når du har købt et sækkemærke, kommer du dit affald i en klar sæk og lukker den godt til. Sækkemærket sættes synligt på sækken, og den stilles frem sammen med beholderen, næste gang skraldemanden kommer. Det er vigtigt, at du kun kommer én type affald i hver sæk. Har du købt et sækkemærke til f.eks. genanvendeligt affald, må du altså enten komme metal og plast eller papir i sækken.

Krudt og kugler
Det affyrede nytårskrudt skal i beholderen til restaffald eller alternativt afleveres på genbrugspladsen. Har du noget lovligt krudt, der ikke er blevet fyret af, skal det afleveres i vores kemihus. Vores personale ved præcis, hvordan det skal håndteres, så der ikke opstår farlige situationer.

Jule-øen
 

Denne side er sidst opdateret: 23.12.2016